• تهران، سعادت آباد، بلوار پاکنژاد، پایین تر از خیابان مطهری جنب رمپ اتوبان نیایش، پلاک 22 طبقه همکف
  • info@nasirilawyer.com

وکالت خانواده

مقدمه وکیل خانواده:

وکیل خانواده در پرونده های خانوادگی مانند طلاق، مهریه، نفقه و حضانت تخصص و مهارت دارد. مهمترین وظیفه وکیل خانواده این می باشد که تمام تلاش خود را برای تحقق عدالت و حفظ حقوق موکل خود انجام دهد و با صداقت و اصول اخلاقی تمام اقدامات لازم را برای پیروزی در پرونده انجام دهد.

کلیه وکلای دارای پروانه وکالت می توانند در کلیه امور حقوقی، کیفری، خانوادگی و اداری به دعاوی رسیدگی و دفاع نمایند، با این حال، اصل بی چون و چرای صلاحیت حقوقی نیز حائز اهمیت است و گاه به دلیل علایق و یا فعالیت در زمینه ای خاص، وکلا در نظر گرفته می شوند. در این زمینه متخصص باشند و بیشتر فعالیت های خود را به این حوزه اختصاص دهند.

یکی از مهمترین حوزه های دعاوی حقوقی که در دادگاه ها مطرح می شود، دعاوی خانوادگی است و برخی از وکلای متخصص در این نوع دعاوی را متخصص دعاوی خانواده یا وکیل خانواده می نامند. آنها در دعاوی خانوادگی تخصص دارند.

بنابراین به ترتیب این موضوعات را بررسی می کنیم: وکیل خانواده کیست، چگونه یک وکیل خانواده خوب پیدا کنیم و وظایف وکیل خانواده چیست.

وکالت خانواده

گاهی این سوال پیش می آید که وکیل خانواده کیست و برای چه نوع پرونده هایی کاربرد دارد؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بگوییم که وکیل خانواده می توانند با هم تفاوت داشته باشند; اما عموماً در کشور ما به همین معنا به کار می روند. برای توضیح بیشتر در مورد معنای وکیل خانواده و اینکه وکیل خانواده کیست می توان گفت:

وکیل خانواده وکیلی است که در زمینه اختلافات خانوادگی تخصص دارد. احکام خانوادگی آن دسته از احکامی است که مختص روابط خانوادگی و شخصی افراد حقیقی است و بر خلاف احکام کیفری که مربوط به جرایم و مجازات است و برخلاف احکام مربوط به اموال و کالا، این نوع قضاوت مختص به روابط خویشاوندان است.

برای اطلاع از چیستی دعوای خانواده توجه شما را به ماده 4 قانون حمایت از خانواده جلب می کنیم که بر اساس آن انواع شکایات خانواده رسیدگی شده در دادگاه خانواده در 18 بند بیان شده است. بر اساس این ماده موارد زیر در صلاحیت دادگاه خانواده است:

ناسازگاری و آسیب ناشی از قطع آن؛ جواز ازدواج دائم، موقت و ازدواج؛ آنچه باید در عقد ازدواج گنجانده شود؛ ازدواج مجدد؛ مهریه جهیزیه حقوق همسر در دوران عقد; تمکین و نشوز ; طلاق، فسخ طلاق، فسخ نکاح، تمدید مدت و طلاق; مراقبت از کودک و ویزیت؛ والدین؛ رشد،  حجر و رفع آن؛ نظارت اجباری، نظارت، اداره و قیمومت اموال متوفی و ​​نظارت بر فعالیت های مربوط به آنها. غرامت برای بستگان؛ مسائل مربوط به افراد گمشده؛ مراقبت از یتیمان؛ اهدای جنین و تغییر جنسیت

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا که به پرونده های خانواده معروف است و وکیل خانواده در آنها خبره محسوب می شود، گاهی به آن وکیل خانواده نیز گفته می شود که به معنای وکلای حقوقی وکالت خانواده است. در واقع در نتیجه توافق وکیل کلیه پرونده هایی که ممکن است توسط اعضای خانواده مطرح شود (نه محدود به پرونده های خانوادگی) توسط یک وکیل رسیدگی می شود و نیازی به یافتن وکیل برای هر پرونده نیست.

اگرچه تعیین و انتخاب وکیل خانواده در کشور ما بسیار رایج است، اما در کشورهای دیگر وکلای خانواده مانند پزشکان و مشاوران خانواده به رسمیت شناخته شده اند و در سطح وسیعی فعالیت می کنند. اما در ایران وکلایی که در پرونده های خانوادگی فعالیت می کنند اغلب به عنوان وکیل خانواده شناخته می شوند.

وظایف وکلای خانواده

در بخش قبل وکیل خانواده متخصص در دادگاه های خانواده را تعریف کردیم. اما سوال مهم در مورد این نوع وکلا این است که وظایف این وکلا چیست. پاسخ به این سوال را می توان در ابعاد حرفه ای و اخلاقی دانست. در برخی موارد، موکل ممکن است علیه وکیل به دلیل نقض وظیفه به عنوان وکیل خانواده شکایت کند.

در حوزه حرفه ای اولین وظیفه وکیل خانواده دفاع حرفه ای از موکل خود در پرونده های دادگاه خانواده است. مثلاً اگر زنی نفقه و مهریه می خواهد و بعد از شوهرش طلاق می گیرد و حضانت فرزندش را هم می خواهد، وکیل خانواده باید وکالت و رسیدگی به موکل او را در تمامی جهات انجام دهد. از بهترین ها برای رسیدن به نتایج دلخواه استفاده کنید.

نظارت خوب بر پرونده و ارائه آخرین اطلاعات و جزئیات در خصوص روند رسیدگی در دعاوی خانواده از دیگر وظایف مهم وکیل خانواده است. وکیل خانواده پس از پذیرش پرونده باید به موقع به سوالات موکل در مورد پرونده پاسخ دهد و تصمیم دادگاه را برای موکل توضیح دهد.

در بعد اخلاقی، وکیل خانواده موظف به حفظ محرمانه بودن موکل خود در چارچوب وکالتنامه خود است و باید از تبانی با طرف مقابل خودداری کند. از دیگر وظایف وکیل خانواده می توان به امانتداری و انصاف وکیل، رفتار صحیح با موکل اشاره کرد.

اما مهمترین نکته در رابطه با وکلای خانواده این است که با توجه به ماهیت دعاوی خانوادگی و اهمیت حفظ و صیانت از کانون خانواده به ویژه در دعاوی طلاق، تسهیل سازش بین اصحاب دعوا بر عهده وکیل خانواده است. وکیل خانواده باید حداکثر توان خود را در جهت ایجاد صلح بین اصحاب دعوا به کار بسته و از تشدید اختلاف میان خواهان و خوانده خودداری کنید و تنها به منافع مالی و مادی خود در مسائل خانوادگی توجه نکنید.

چگونه یک وکیل خانواده خوب پیدا کنیم؟

پیدا کردن یک وکیل خانواده خوب تأثیر زیادی در به دست آوردن نتیجه مطلوب در پرونده خانوادگی شما خواهد داشت، بنابراین ایده خوبی است که قبل از امضای قرارداد وکالت، یک وکیل خانواده خوب پیدا کنید. زیرا اگر وکیل خانواده صادقانه وظایف خود را انجام دهد، می تواند از اتلاف وقت یا پرداخت هزینه های وکالت جلوگیری کند.

برای یافتن یک وکیل طلاق و خانواده خوب و استعلام وضعیت وکیل اولین راه این است که بپرسیم و ببینیم آیا دوستان یا آشنایان ما قبلا از خدمات وکیل خانواده استفاده کرده اند و از آنها راضی بوده اند یا خیر. و می توانید تا حدی از کیفیت وکیل خانواده مطمئن شوید و قرارداد وکالت ببندید.

البته بهتر است وکیل خانواده ای که در شهرمان زندگی می کند را انتخاب کنیم تا با او ملاقات کرده و قضیه را به وی توضیح دهیم. 

در صورتی که وکیل خانواده نمی شناسید می توانید با شماره تلفن زیر با آقای عیسی نصیری اوانکی وکیل پایه یک دادگستری در خصوص امور مربوط مسائل حقوقی خانواده مشاوره نمایید.

قبل از مراجعه به دفتر وکالت با تماس تلفنی با وکیل و توضیح مختصر در مورد ادعای خانواده ، از توانایی و تمایل وکیل برای حل پرونده مطمئن شویم. سپس جلسه ای را برای نهایی کردن قرارداد با وکیل تشکیل می دهیم.

در نهایت به آدرس وکیل خانواده مراجعه می کنیم و در صورتی که پس از بحث اولیه با وکیل، از توانایی، صداقت و تجربه وکیل خانواده مطمئن شدیم، به عقد قرارداد وکیل و پس از پرداخت و دریافت حق الزحمه ادامه می دهیم. وکالت نامه، رسیدگی بیشتر به دعاوی خانوادگی را به وکیل مربوطه بسپارید.

بیشترین موارد دعاوی خانوادگی

وکیل خانواده برای طلاق

طلاق به معنای فسخ قانونی ازدواج و پایان زندگی مشترک زوجین است و بدین وسیله کلیه حقوق و تعهدات زوجه و مدیون نسبت به یکدیگر ساقط می شود. از آنجایی که حقوق ایران برگرفته از شرع و فقه است، مرد همیشه بر اساس این قانون حق طلاق داشته است. به غیر از وکیل خانواده، وکیل طلاق نیز می تواند در این نوع پرونده ها به شما کمک کند.

وکیل خانواده برای طلاق

وکیل خانواده مهریه

مهریه را نیز می توان یکی از مشکلات عمده خانواده دانست. بیشتر زنان بعد از طلاق به وکیل مراجعه می کنند و برای گرفتن مهریه اقدام می کنند. مهریه نماد اخلاص مرد در ازدواج است و مرد باید در ازدواج موقت یا عقد اسلامی مهریه را بپردازد. طبق ماده 1082 قانون جمهوری اسلامی ایران، زن در زمان عقد مالک مهر می شود و می تواند مالک آن شود.

طبق قوانین شرعی یا در ایران وجوه تعیین شده ای وجود ندارد و هر چیزی که ارزش پولی داشته باشد می تواند به عنوان وجه زوجه استفاده شود. برای دریافت جهیزیه خود می توانید از وکیل مهریه استفاده کنید. این افراد راه و روش رای دادن را به خوبی می شناسند.

وکیل خانواده نفقه

نفقه به معنای پول نفقه از قبیل وسایل منزل، مسکن، غذا، هزینه های پزشکی، پوشاک و غیره است که در مدت عقد بر عهده شوهر است. همچنین شرایطی وجود دارد که مرد نفقه زن را پرداخت و دریافت می کند که در صورت درخواست زن از مرد در دادگاه بررسی می شود. شایان ذکر است که نفقه فقط برای زوج است و اگر در دوران عقد بایگانی شده باشد، نفقه زوجه وجود ندارد. شرایط نفقه زن همچون:

تمکین خصوصی: بین طرفین رابطه زناشویی وجود دارد.

تمکین عمومی: اطاعت زن از شوهر در امور زندگی و سکونت زن در خانه شوهر.

مقدار نفقه بستگی به درآمد مرد و موقعیت اجتماعی زن دارد. در صورت عدم پرداخت نفقه از سوی زوج، زن حق طلاق دارد و زن می تواند به دلیل عدم پرداخت نفقه شش ماهه از شوهر خود به دادگاه شکایت کند.

وکیل مدافع

معمولاً فرزندپروری پس از طلاق یکی از اولین و مهمترین موارد برای والدین است. مراقبت واقعی به نگهداری و تربیت فرزندان اشاره دارد که در قوانین جدید حمایت از خانواده و قوانین ایالتی نیز به آن اشاره شده است. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران، حضانت فرزندان پس از طلاق بر عهده والدین است، مگر اینکه یکی از آنها فوت کند یا به نحوی از پذیرش یا محول شدن مسئولیت تربیت فرزند خودداری کند. حضانت کودک باید توسط دادگاه فسخ شود.

طبق قانون، حضانت طفل با در نظر گرفتن حداقل سن تعیین می شود و سن بلوغ برای دختر 9 سال و برای پسر 15 سال تعیین شده است. پس از طلاق زن و شوهر تا سن 7 سالگی (اگر به سن 7 سالگی نرسیده باشد) حضانت و نفقه طفل هر دو بر عهده مرد و زن و سپس مادر طفل است. در سن 7 سالگی این مسئولیت بر عهده پدر کودک است. در سن بلوغ هر کودکی می تواند تصمیم بگیرد که حضانت را به چه کسی بسپارد، البته می توانید در این مورد از وکیل حضانت کمک بگیرید. شایان ذکر است که سالیان متمادی حضانت فرزند بر عهده مادر بوده، تمامی هزینه ها بر عهده پدر است اما هزینه فرزند بر عهده پدر کودک می باشد.

وکیل خانواده

وکیل خانواده در بازپرداخت مهریه

جهیزیه مجموعه ای از وسایل می باشد که دختر برای استفاده و تزئین محل زندگی خود به خانه شوهر می آورد. از نظر شرعی، آوردن جهیزیه به خانه شوهر بر عهده دختر نیست و مرد باید تمام مایحتاج زندگی را تامین کند اما بر این اساس که مهریه بین دختر تقسیم می شود. اختلافات بین همسران پس از طلاق امری رایج است. با توجه به اینکه زن ملزم به همراه داشتن جهیزیه نیست، اگر جهیزیه به خانه شوهر بیاورد، به معنای کمک به شوهر برای شروع امرار معاش است نه اینکه به شوهرش حق استفاده از مال را بدهد. در مورد مالکیت صدق نمی کند، زیرا مخالفت با استرداد جهیزیه زن نه در زمان حیات و نه بعد از طلاق مرد جایز نیست، زیرا از ابتدا مالک واقعی مهر زن بوده است. شما می توانید کل هزینه جهیزیه خود را در زمان طلاق از همسرتان بگیرید و در این زمینه وکیل خانواده می تواند به خوبی به شما کمک کند.

در پایان شما می توانید برای مشاوره در امور طلاق توافقی و یک طرفه ، مهریه ، حضانت ، تغییر سن و نام ، اجرت المثل و… با آقای عیسی نصیری اوانکی وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل فرمایید.

با ما در ارتباط باشید 09129722351

ثبت درخواست برای مشاوره