مقدمه وکالت کیفری:
وکیل کیفری یکی از انواع دیگر وکلای عمومی است. اصولاً حرفه وکالت به چند زیر شاخه تقسیم می شود که یکی از آنها حقوق جزا می باشد. وکیل دادگستری در حقوق جزا باید با پرونده های کیفری از جمله وظایف و حقوقی که قانون بر عهده دادستان و متهم قرار می دهد آشنا و آگاه باشد. از جمله اینکه قانونگذار برخی از اعمال را جرم انگاری کرده و این اعمال را در قانون جزا تعریف کرده است. در این خصوص وکیل کیفری باید اطلاعات کافی و لازم از جمله شناخت کافی از ارکان جرم (عناصر مادی و معنوی) و البته قدرت کافی را داشته باشد. شجاعت و اعتماد به نفس برای دفاع از حقوق متهم یا شاکی. حضور وکیل در پرونده های کیفری که معمولاً جان و مال و آبروی افراد را در بر می گیرد و معمولاً تنش و استرس بیشتری را برای طرفین ایجاد می کند به موکل آرامش می دهد. با این حال، یک وکیل مدافع کیفری باید بتواند به طور مؤثر برای موکل خود در دادگاه استدلال کند و از حقوق موکل محافظت کند.
مواردی مانند قتل، سرقت، آدم ربایی، جعل، کلاهبرداری و تجاوز به عنف از جرایم سنگین تلقی می شود که وکیل باید در کنار موکل باشد، در غیر این صورت ممکن است موکل به دلیل عدم آگاهی از پرونده متضرر شود و با مجازات های سنگین مواجه شود.
وکیل کیفری کیست؟
یعنی وکیل مدافع سعی می کند وظایف دفاعی خود را به نحو احسن انجام دهد. با این حال، عملکرد وکیل کیفری با سایر وکلایی که در سایر زمینه های حقوقی کار می کنند متفاوت است. وکیل جنایی به عنوان وکیل مدافع نیز شناخته می شود زیرا او در حرفه ای نزدیک به حمایت از حقوق مردم تخصص دارد. دفاع یک اصطلاح عربی به معنای دفاع و حفاظت است. این اصطلاح به طور خاص برای وکیلی استفاده می شود که از حقوق مظنونان یا متهمان در دادرسی کیفری دفاع و حمایت می کند. بر اساس اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در تمامی دادگاه ها طرفین حق انتخاب وکیل برای خود دارند و در صورتی که شخصی امکان انتخاب وکیل را نداشته باشد، باید برای او وکیل فراهم شود. روش تعیین یک وکیل اعلام مجرمیت، ارائه کیفرخواست، تعیین حکم در رای دادگاه و اجرای قطعی حکم ، از مراحل رویه قضایی است. کلاهبرداری، خیانت در امانت، سرقت، ربا، جرایم اقتصادی، جرایم مربوط به مواد مخدر، جرایم قاچاق و غیره. ما به شما توضیحی اساسی در مورد حقوق کیفری می دهیم.
وظایف اساسی وکیل کیفری چیست؟
یکی از وظایف اصلی وکیل کیفری تنظیم پرونده است. در صورت تمایل وکیل به عنوان وکیل شاکی، باید درخواست موکل و شکایتی را که تنظیم کرده است بیان کند. در عین حال تهیه دفاعیه از دیگر وظایفی است که توسط وکیل کیفری انجام می شود. وکلایی که در این زمینه فعالیت می کنند می توانند از افرادی که تحت بازجویی یا مظنون به ارتکاب جرم هستند دفاع کنند. به عنوان مثال، یک وکیل مدافع جنایی، پرونده قتل یک موکل را بررسی می کند و تصمیم می گیرد که آیا این اقدام قانونی بوده است یا خیر.
وکلای مدافع کیفری می توانند در مذاکرات و محاکمات شرکت فعال داشته باشند. حتی در فجیع ترین جنایات نیز دلایل و عواملی برای کاهش مجازات مجرم به دادگاه ارائه می شود. اتهامات قتل تنها موارد ذکر شده نیست. علاوه بر قتل غیر عمد و قتل غیرعمد، وکلای جنایی ممکن است در مواردی مانند سرقت، زورگیری و سرقت در دادگاه های کیفری برای دفاع یا تعقیب کیفری شرکت کنند.
توانایی های وکیل کیفری
وکیل مدافع کیفری باید دارای ویژگی های زیر باشد: آموزش آکادمیک کافی در حقوق جزا و جزا. دانش و تجربه حرفه ای کافی؛ صلاحیت و تجربه در اجرای پرونده و رویه؛ آشنایی کامل با دادسرا، دادگاه و دادگاه کیفری. از جمله قوانینی که وی در خصوص پرونده های کیفری ذکر کرد، قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با مواد مخدر، قانون مبارزه با قاچاق و سایر قوانین مرتبط با این رشته ها بود. همچنین علاوه بر مشکلاتی که در بالا ذکر شد، چون وکیل کیفری با قوانین کیفری خشن مواجه است که باعث تعارض در پرونده های کیفری و احساسات افراد می شود و به دلیل سختی و خشونت پرونده های مختلف کیفری، وکیل کیفری باید از مهارت کافی و ذهن قوی برای مقابله با چنین مواردی برخوردار باشد.
مزایای به کار گیری وکیل کیفری
در اکثر پرونده های حقوقی، وکلا می توانند وکالت موکل خود را حتی در صورت عدم حضور او در دادرسی کیفری نمایند. پرونده های کیفری از این قاعده مستثنی است و مستلزم حضور متهم و اجازه ورود وکیل پس از تحقیقات و مراحل اولیه می باشد. زیرا هیچ کس دیگری صلاحیت ندارد از طرف شخصی که متهم به ارتکاب جرم است و فقط در قبال خودش مسئول است اقدام کند. وکیل می تواند به شکایت رسیدگی کرده و با گزارش به کلانتری و دادسرا به جرم موکل خود و همچنین حکم وی رسیدگی کند. استفاده از حضور وکیل یا وکیل کیفری در امور کیفری و دعاوی نه تنها دلیلی برای دفاع بهتر در محاکم قضایی است، بلکه ممکن است بستگی به نحوه ارسال درخواست، نوع درخواست و زمان تقدیم داشته باشد. سلب مسئولیت و ضمانت های مرتبط برای مثال نحوه تنظیم فاکتور، اظهارنامه، نحوه تنظیم شکایت مهم است. مهمترین و منحصر به فردترین جنبه این ویژگی این است که در صورت داشتن سابقه کیفری فقط یک بار می توانید آن را ثبت کنید و نمی توانید آن را تکرار کنید. اگر تصمیم اشتباهی بگیرید، حقوق مشتری را به خطر می اندازید و هزینه های قانونی بیشتری را پرداخت می کنید. آسیب بیشتری وارد می کند و حتی زمان از دست رفته را جبران می کند. وجود یک وکیل کیفری مجرب در کنار شما باعث می شود تا در اسرع وقت امور خود را به بهترین نحو حل و فصل نمایید.
چه موقع به وکیل کیفری نیاز داریم؟
مردم اغلب زمانی که مشکلات حقوقی دارند به وکلا مراجعه می نمایند، اما این مسائل لزوماً یکسان نمی باشند. در موارد نادر، ممکن است به دلیل ماهیت موضوع قانونی، فردی به جرم جنحه ای متهم شود. از حقوق بالاتری برخوردار است و به جان، حیثیت یا دارایی یک فرد مرتبط است. همچنین مردم نیاز بیشتری به نماینده قانونی احساس می کنند و از حقوق خود به طور مؤثر محافظت کنند. در زمینه وکالت، وکلایی هستند که در امور حقوقی تخصص دارند. این وکلا برای محافظت از حقوق موکلان خود مجهزتر هستند. وکلای مدافع کیفری می توانند از دانش تخصصی خود برای پیشبرد پرونده ها و کمک به قضات در صدور حکم استفاده کنند، خواه موکل آنها شاکی باشد یا متهم. کلاهبرداری، خیانت در امانت، سرقت، قتل، جعل و غیره. آنها زمینه ای برای دعوا هستند.
در صورت نیاز به وکیل کیفری و مشاوره می توانید با آقای عیسی نصیری اوانکی وکیل پایه یک دادگستری مشاوره نمایید.
اتهامات کیفری شامل چه مواردی می شود؟
دعوای کیفری، دعوی مربوط به فعل یا ماهیتی است که قانون آن را جرم تلقی می کند و مجازات آن را قانون جزا می داند. در پرونده های حقوقی موضوع به ارتکاب جرم مربوط نمی شود، بلکه به تخلفات دیگری مانند قرارداد یا پول مربوط می شود.
پرونده های کیفری رایج در دادگاه های کیفری شامل سرقت، کلاهبرداری، حمل مشروبات الکی و مواد مخدر، نزاع و ضرب و شتم خیابانی، سرقت، خیانت در امانت، صدور چک بلامحل و سایر جرایم است. پرونده های کیفری به دلیل اینکه متضمن ارتکاب جرم است قبل از رسیدگی در دادگاه در دادسرا رسیدگی می شود و به اصطلاح در این مرحله تحقیقات مقدماتی کمیسیونی یا غیر کمیسیونی بررسی می شود. سپس در دادگاه کیفری تصمیم گرفته می شود.خود دادگاه کیفری به دو دسته تقسیم می شود: دادگاه های کیفری (1) و دادگاه های کیفری (2) که در آنها به جرایم سطح بالا مانند قتل، تجاوز جنسی و زنا رسیدگی می شود. (1) و سایر جرایم ارتکابی در شعبه کیفری (2).
وظایف وکیل کیفری در دادگاه
هنگامی که افراد در یک پرونده جنایی در حال رسیدگی یا در حال رسیدگی در دادگاه کیفری مربوطه چه به عنوان متهم یا شاکی باشند. با توجه به اهمیت رسیدگی به پرونده های کیفری و اینکه هر پرونده جزایی فقط یکبار در دادگاه رسیدگی می شود، حتی در صورت ارائه مدارک جدید، امکان تجدیدنظرخواهی و رسیدگی به پرونده وجود ندارد. بنابراین تصمیم نهایی هر دو طرف دعوا باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا تصمیمی به نفع خود بگیرند و برای این منظور با وکیل کیفری مجرب و با صلاحیت مدارک موجود در پرونده را مشورت و ارائه کنند و او را به عنوان وکیل انتخاب کنند. وکیل مدافع کیفری با بررسی پرونده و بررسی وضعیت و اظهارات موکل خود به حصول رأی مورد نظر کمک می کند و در جلسات دادگاه با موکل خود و همچنین قبل از هر جلسه رسیدگی به مسائل و نیازهای وی حضور می یابد. او در جلسه دادگاه با موکلش درباره لزوم پیشبرد پرونده صحبت می کند. تمامی این اقدامات همراه با تجربه وکیل کیفری و آگاهی از امور کیفری و حقوق کیفری منجر به اتخاذ تصمیم دادگاه مساعدتر و تضمین حقوق موکل خواهد شد. دستمزد وکیل مدافع کیفری بسته به نوع پرونده و پیچیدگی آن و همچنین سطح تجربه وکیل می تواند متفاوت باشد، بنابراین قبل از انتخاب پرونده، مشورت و مذاکره با موکل احتمالی معمول است. به طور کلی تکمیل پرونده های کیفری مهمتر از بحث مالی است و در نهایت افراد بهتر است از وکیل مدافع کیفری استفاده کنند تا اینکه خودشان به دادگاه مراجعه کنند. با عنایت به اهمیت پرونده های کیفری و ارتباط مستقیم آنها با جان و مال، حیثیت فردی در مواردی که افراد متهم به ارتکاب جرایم سنگین هستند و توانایی مالی استفاده از خدمات وکیل را ندارند. دادگاه کانون وکلا را ملزم به ارائه وکیل مدافع به متهم می کند.
در پایان شما می توانید برای مشاوره در امور قتل ، ضرب و جرح ، کلاهبرداری ، سرقت ، خیانت در امانت ، فروش مال غیر ، جرائم رایانه ای و سایبری ، مواد مخدر ، جرائم پزشکی ، مزاحمت ملکی و… با آقای عیسی نصیری اوانکی وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل فرمایید.